1 Slangurka
5 dl Vegan yoghurt
2-3 Pressade vitlöksklyftor
0,5 Färskpressad citron
1 Nypa salt
Eventuellt några mynta- eller citronmelissblad att dekorera Tzazikin med
Riv gurkan väl och låt den rinna av i ett durkslag innan du blandar ihop ingredienserna i en stor skål.
Eventuellt kan man skära bort fröhuset inne i gurkan och spara detta tillsammans med vätskan som rinner av gurkan i durkslaget. Gott att använd som måltidsdricka eller till shot. Tzazikin blir då mindre rinnig om man tar bort fröhuset och låter grukmixen rinna av ordentligt först.
Tips!
Prova med att mixa gurkan i en mixer istället för att riva den, vilket ger ett utmärkt resultat, då saften i gurkmixet lätt rinner av i ett durkslag. Om man har tillgång till en mixer sparar man lite tidoch tzazikin blir slätare om du väljer att mixa istället för att riva.
Tzaziki blir extra god om den får stå och dra några timmar.
En favorit youghurt till krämigare såser som tzaziki är ALPRO då denna är lite krämigare än andra sorter och därför passar så bra till just såser av olika slag.
ALPRO är även gott att droppa ner lite färspressad citron i till fruktsalladsås
Tzaziki blir extra god om den får stå och dra några timmar.
En favorit youghurt till krämigare såser som tzaziki är ALPRO då denna är lite krämigare än andra sorter och därför passar så bra till just såser av olika slag.
ALPRO är även gott att droppa ner lite färspressad citron i till fruktsalladsås